Projecte d’ordenació de la costa de la badia de Portmany des des Port des Torrent fins a Cala Gració

Els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni han començat a treballar de forma conjunta en el projecte de recuperació del litoral marítim de la badia de Portmany, després de l’anunci del Govern balear que aquesta iniciativa serà cofinançada amb els fons procedents de l’impost turístic. Segons el calendari inicial amb què han començat a treballar les dues institucions, durant l’any 2018 la previsió seria adjudicar i redactar les bases, per poder executar ja les primeres obres del pla de millora el 2019.

Els alcaldes dels dos municipis, Josep Marí Ribas i Josep Tur, es van reunir ahir al matí a l’Ajuntament de Sant Antoni, acompanyats per regidors i tècnics d’ambdues institucions. Durant la trobada, es va abordar la signatura d’un conveni de col·laboració per treure a concurs les bases de licitació de la redacció d’aquest ambiciós projecte. Segons el calendari inicial amb què han començat a treballar les dues institucions, durant l’any 2018 la previsió seria adjudicar i redactar les bases, per poder executar ja les primeres obres del pla de millora el 2019.

El projecte preveu una inversió de 20 milions d’euros i un termini d’execució de cinc anys. Millorar el sistema de sanejament, rehabilitar i ampliar els molls per millorar el trànsit marítim, controlar els fondejos d’embarcacions a la badia, eliminar impactes visuals negatius i fer accessible a la ciutadania tot el litoral de Portmany són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa.

En el projecte hi ha la creació d’un sender per a vianants i un carril bici al llarg de tota la badia, buscant una integració en l’entorn i fent-lo accessible per a tothom, sense barreres arquitectòniques.

Durant el proper any està prevista una inversió inicial de 1,6 milions d’euros. El Govern balear aportarà 800.000 euros del total, a través dels fons de l’impost turístic. El Consell invertirà 400.000 i, els dos ajuntaments implicats, 400.000 euros més. Aquestes partides s’invertirien en la redacció de les bases del projecte.