Projecte d’ordenació de la costa de la badia de Portmany des des Port des Torrent fins a Cala Gració

Els alcaldes de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i de Sant Antoni, Josep Tur, han signat aquest matí el conveni de col.laboració per a la posada en marxa del Projecte de Reordenació de la Badia de Portmany, des de Port des Torrent fins Cala Gració. Aquest document estableix que Sant Josep licitarà el contracte de redacció de la documentació tècnica i també traurà a concurs públic les obres, un cop adjudicades.

Aquest projecte suposarà una inversió de més de 20 milions d’euros, dels quals el Govern de les Illes Balears aportarà 10.199.663 euros, a través de l’Impost Turístic, i el Consell d’Eivissa 5.099.831 euros. Els 5 milions restants corren a càrrec dels consistoris, concretament Sant Josep abonarà el 80,7 per cent d’aquesta part i, Sant Antoni, el 19,3 per cent, segons l’estudi preliminar que s’ha realitzat per quantificar quina proporció correspon a cada municipi.

El pla planteja dotar de continuïtat a tota la costa que envolta la Badia, des de Cala Gració a Port des Torrent, amb la creació d’un passeig i un carril bici, la renovació de les infraestructures de sanejament, la rehabilitació i ampliació dels molls existents per a millorar el trànsit marítim i minimitzar l’impacte visual de les casernes dels pous de bombeig existents.