Projecte d’ordenació de la costa de la badia de Portmany des des Port des Torrent fins a Cala Gració

Els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni han presentat un projecte conjunt d’ordenació de la Badia de Portmany, que preveu una inversió de 20 milions d’euros en diferents iniciatives destinades a la recuperació de tot el litoral. La proposta planteja dotar de continuïtat a tota la costa que envolta la Badia, des de Cala Gració a Port des Torrent, amb la creació d’un passeig i un carril bici, la renovació de les infraestructures de sanejament, la rehabilitació i ampliació dels molls existents per a millorar el trànsit marítim i minimitzar l’impacte visual de les casernes dels pous de bombeig existents. Aquest projecte ha estat presentat davant el Govern de les Illes Balears amb la finalitat de ser cofinançat amb fons procedents de l’Impost Turístic.

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i el primer tinent d’alcalde, de Sant Antoni, Pabló Valdés -que hi ha assistit en representació de l’alcalde, que es troba fora de l’illa- han presentat avui la iniciativa, acompanyats pel segon tinent d’alcalde de Sant Josep, Ángel Luís Guerrero, i per la segona tinent d’alcalde de Sant Antoni, Aída Alcaraz. També hi han estat presents representants de tots els grups de l’oposició.

L’alcalde de Sant Josep ha volgut destacar que la iniciativa “compleix amb tots els aspectes i requisits que han de tenir les propostes presentades per ser finançades amb l’impost turístic”. Ha volgut destacar que és un projecte “sostenible mediambientalment”, que preveu en la major part dels trams un traçat de 5 metres d’amplària, sumant els espais del sender pels vianants, jardineres i el carril bici. “A les zones que transcorren per platja o roques s’hi instal·laran passarel·les de fusta, ja que no volem impactes de ciment allà a on no n’hi ha d’haver”, ha afegit. Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde de Sant Antoni ha dit que “és important començar a caminar perquè més prompte que tard això sigui una realitat”. “Hi ha unanimitat i consens en pensar que el dia d’avui algunes de zones -de la Badia- tenen un aspecte i unes condicions de franca degradació. Esperam que podem rentar-li la cara introduint criteris mediambientals i d’accessibilitat, ens pareix molt interessant que els vesins i vesines puguin anar de Cala Gració a Port des Torrent en bici”.

El projecte planteja una execució de 5 anys i una inversió global de 20.399.326 euros. El 50% els aportaria del Govern balear a través de l’ecotaxa, el 25% el Consell d’Eivissa i el 25% restant a repartir entre els dos ajuntaments, en proporció directa a les obres a realitzar a cada municipi.